Velverden

Kost & opskrifter

vegansk morgenmad
Vegetar lasagne med spinat

Super nem vegetar-lasagne med spinat

Denne vegetar-lasagne med spinat er nem at lave, kræver ikke ret meget forberedelsestid og så smager den vildt godt. Derudover er den også billig at

vegansk chokolade

Guide til vegansk chokolade

Det kan for mange være svært at gennemskue, hvad der er vegansk chokolade og hvornår man kan være helt sikker på, at det er 100%

Kost og sundhed

I dag går vi mere op i vores kost end nogensinde før. Vi ved mere og mere om maden vi spiser og næringsindholdet i den. På nettet kan vi finde et utal af forskellige slankekure og kostplaner som gennem tiden har været oppe. Nogle kostvaner har virket bedre end andre og enkelte været direkte farlige for os. 

Heldigvis er vi i dag meget oplyste og det er blevet nemmere at gennemskue, hvad vejen til sunde og velbalancerede kostvaner er. I dag vælger flere og flere at spise grønnere. En af de store forskelle på andre kostvaner og en kødfri- eller plantebaseret kost er, at det ikke kun er til gavn for dig at spise på denne måde. At skære ned på animalske produkter eller blot kød har nemlig store klimamæssige fordele. 

Derudover er plantekost et kæmpe skridt i kampen for dyrevelfærd, hvilket for mange er årsagen til at skifte til en grøn, sund kost. Velverden.dk har fokus på mad og kost med kødfri eller plantebaserede alternativer. Vi råder og guider til et grønnere liv, og tror på at grønnere kostvaner er for alle.

Grønne alternativer

Vi må passe på os selv, hinanden og vores klode. Med vores kost kan vi gøre en kæmpe forskel. Grønne alternativer udleder færre drivhusgasser, passer på kloden og dyrene.

Desuden vil du uden tvivl få en masse nye smagsoplevelser, når du forsøger dig med en grøn kost. 

Vi guider hovedsageligt til grønnere alternativer inde for kost og sundhed. Vi udarbejder og deler opskrifter, skriver om vitaminer og mineraler og for tid til anden også om kostvaner, der er helt anderledes. 

Så læs med, hvis du vil vide mere om, hvad det vil sige at være vegetar vs veganer. Eller hvad det vil sige at være lakto-vegetar eller pescetar. Find ud af hvad og hvordan man spiser som flexitar og hvad du kan spise, hvis du er glutenallergiker. Her får du alt om kost – og mere til.

JEG ER I INDIEN! 🧘‍♀️

Og derfor vil der være lidt stille…

Du kan stadig sagtens tilmelde dig sensommerforløb og yogaretreat

Og hvis du har spørgsmål, så send endelig en besked herunder, så vender jeg retur, når jeg er hjemme igen medio juli.