Super nem vegetar-lasagne med spinat

Forside Mad & kost Super nem vegetar-lasagne med spinat

Skrevet af:

Udgivelsesdato:

Denne vegetar-lasagne med spinat er nem at lave, kræver ikke ret meget forberedelsestid og så smager den vildt godt. Derudover er den også billig at lave og så er den spækket med spinat, som er meget sundt. What’s not to like? 

Ingredienser

  • 450 g frossen spinat 
  • 35 g pinjekerner 
  • 250g ricotta
  • 250 ml mornaysauce
  • 100g mozarella 
  • 200 g fuldkorns-lasagneplader 
  • 6-9 cherrytomater 

Fremgangsmåde

  1. Find en gryde frem og tø spinaten op ved middel varme. 
  2. Rist pinjekernerne på en tør pande til de er gyldne. 
  3. Put ricotta og mornaysauce i gryden med spinat, krydr med salt og peber og kog det op ved middel varme.
  4. Find et lasagnefad frem og start med en fjerdedel af spinat- og ostemassen. 
  5. Drys en tredjedel af de ristede pinjekerne over massen. 
  6. Læg lasagneplader på og fortsæt, så du slutter af med spinat og ost på toppen. 
  7. Dvs. 3 x spinat og ost, pinjekerner og lasagneplader og én gang spinat- og ostemasse på toppen. 
  8. Skær tomaterne i halve og fordel dem ud over lasagnen. 
  9. Skær mozzarellaen i tynde skiver og fordel ligeledes dem ud over lasagnen. 
  10. Sæt lasagnen i ovnen og giv den omkring 40 minutter. 

Velbekomme! 

Tip: Prøv at tilføje ½ teske stødt muskatnød i spinat- og ostemassen. Du kan også udskifte mozzarellaen med revet parmesan. Begge dele smager skønt!

Vidste du….

  • at spinat indeholder næsten alle vitaminerne og en lang række mineraler også?
  • at spinat er spækket med antioxidanter og derfor er rigtig godt for vores kredsløb?


Lasagnen kan sagtens gemmes til dagen efter og varmes op igen. Mange gange smager lasagner faktisk bedre dagen efter, hvor den har fået lov til at stå og trække lidt smag til sig. Du kan også sagtens tage lasagnen med i madpakke og spise den kold. Den smager godt både varm og kold!

Skriv et spørgsmål eller en kommentar herunder

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Annonce

Seneste artikler

Pranayama: 2 yogiske åndedrætsøvelser

Hvis du har dyrket yoga, har du sikkert stødt på ordet pranayama. Måske du også har prøvet at lave nogle af de...

Aquafaba: Opskrift på veganske æg af kikærtevand

Aquafaba er egentlig kogevandet fra kikærter. Men det kan skummes op og fungere ligesom vi kender det fra æggehvider. Det skummende kikærtevand...

Skolestart: metal madkasse og termo drikkedunk

Termo drikkedunk  En god termo drikkedunk er uundværlig - både for dit barn i...

Guide til købestop

Et købestop er meget bæredygtigt og på flere forskellige måder. Først og fremmest skåner det miljøet, men det er også bæredygtigt rent...

Bæredygtige og veganske kapok dyner og puder

Der er rigtigt mange fordele ved at vælge en kapok dyne i stedet for en almindelig dundyne....

Mest læste artikler

Guide til vegansk chokolade

Det kan for mange være svært at gennemskue, hvad der er vegansk chokolade og hvornår man kan være helt sikker på, at...

Opskrift på lækre veganske forårsruller

Egentlig skulle man tro, at det slet ikke var så svært at finde eller lave veganske forårsruller. Selvom man ofte finder forårsruller...

No poo-metoden og alternativer til shampoo

Har du også hørt om no poo-metoden og er blevet nysgerrig på, hvordan det fungerer? Selve begrebet...

Opskrift på sunde veganske bananpandekager

Det her er vores utroligt nemme, men meget lækre opskrift på veganske bananpandekager. Du kan lave dem til morgenmad eller bruge dem...

Vegansk slik og andre søde sager

Hvis du spiser vegansk, eller har overvejet at gøre det, har du sikkert tænkt en smule på slik også. For hvad kan...