Velverden

Super nem vegetar-lasagne med spinat

Vegetar lasagne med spinat

Denne vegetar-lasagne med spinat er nem at lave, kræver ikke ret meget forberedelsestid og så smager den vildt godt. Derudover er den også billig at lave og så er den spækket med spinat, som er meget sundt. What’s not to like? 

Ingredienser

  • 450 g frossen spinat 
  • 35 g pinjekerner 
  • 250g ricotta
  • 250 ml mornaysauce
  • 100g mozarella 
  • 200 g fuldkorns-lasagneplader 
  • 6-9 cherrytomater 

Fremgangsmåde

  1. Find en gryde frem og tø spinaten op ved middel varme. 
  2. Rist pinjekernerne på en tør pande til de er gyldne. 
  3. Put ricotta og mornaysauce i gryden med spinat, krydr med salt og peber og kog det op ved middel varme.
  4. Find et lasagnefad frem og start med en fjerdedel af spinat- og ostemassen. 
  5. Drys en tredjedel af de ristede pinjekerne over massen. 
  6. Læg lasagneplader på og fortsæt, så du slutter af med spinat og ost på toppen. 
  7. Dvs. 3 x spinat og ost, pinjekerner og lasagneplader og én gang spinat- og ostemasse på toppen. 
  8. Skær tomaterne i halve og fordel dem ud over lasagnen. 
  9. Skær mozzarellaen i tynde skiver og fordel ligeledes dem ud over lasagnen. 
  10. Sæt lasagnen i ovnen og giv den omkring 40 minutter. 

Velbekomme! 

Tip: Prøv at tilføje ½ teske stødt muskatnød i spinat- og ostemassen. Du kan også udskifte mozzarellaen med revet parmesan. Begge dele smager skønt!

Vidste du….

  • at spinat indeholder næsten alle vitaminerne og en lang række mineraler også?
  • at spinat er spækket med antioxidanter og derfor er rigtig godt for vores kredsløb?


Lasagnen kan sagtens gemmes til dagen efter og varmes op igen. Mange gange smager lasagner faktisk bedre dagen efter, hvor den har fået lov til at stå og trække lidt smag til sig. Du kan også sagtens tage lasagnen med i madpakke og spise den kold. Den smager godt både varm og kold!