Super nem vegetar-lasagne med spinat

Forside Mad & kost Super nem vegetar-lasagne med spinat

Skrevet af:

Udgivelsesdato:

Denne vegetar-lasagne med spinat er nem at lave, kræver ikke ret meget forberedelsestid og så smager den vildt godt. Derudover er den også billig at lave og så er den spækket med spinat, som er meget sundt. What’s not to like? 

Ingredienser

  • 450 g frossen spinat 
  • 35 g pinjekerner 
  • 250g ricotta
  • 250 ml mornaysauce
  • 100g mozarella 
  • 200 g fuldkorns-lasagneplader 
  • 6-9 cherrytomater 

Fremgangsmåde

  1. Find en gryde frem og tø spinaten op ved middel varme. 
  2. Rist pinjekernerne på en tør pande til de er gyldne. 
  3. Put ricotta og mornaysauce i gryden med spinat, krydr med salt og peber og kog det op ved middel varme.
  4. Find et lasagnefad frem og start med en fjerdedel af spinat- og ostemassen. 
  5. Drys en tredjedel af de ristede pinjekerne over massen. 
  6. Læg lasagneplader på og fortsæt, så du slutter af med spinat og ost på toppen. 
  7. Dvs. 3 x spinat og ost, pinjekerner og lasagneplader og én gang spinat- og ostemasse på toppen. 
  8. Skær tomaterne i halve og fordel dem ud over lasagnen. 
  9. Skær mozzarellaen i tynde skiver og fordel ligeledes dem ud over lasagnen. 
  10. Sæt lasagnen i ovnen og giv den omkring 40 minutter. 

Velbekomme! 

Tip: Prøv at tilføje ½ teske stødt muskatnød i spinat- og ostemassen. Du kan også udskifte mozzarellaen med revet parmesan. Begge dele smager skønt!

Vidste du….

  • at spinat indeholder næsten alle vitaminerne og en lang række mineraler også?
  • at spinat er spækket med antioxidanter og derfor er rigtig godt for vores kredsløb?


Lasagnen kan sagtens gemmes til dagen efter og varmes op igen. Mange gange smager lasagner faktisk bedre dagen efter, hvor den har fået lov til at stå og trække lidt smag til sig. Du kan også sagtens tage lasagnen med i madpakke og spise den kold. Den smager godt både varm og kold!

Skriv et spørgsmål eller en kommentar herunder

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Seneste artikler

Bæredygtige og veganske kapok dyner og puder

Der er rigtigt mange fordele ved at vælge en kapok dyne i stedet for en almindelig dundyne. Mange sover langt bedre om...

Interview med Veganer.nu: Hvorfor blive Veganer?

Midt i et forår med pandemi, hjemsendelser og karantæne blev der pludselig tid til at stoppe op omlægge vaner. Mange lever livet...

Nem opskrift på skøn syrensaft

Syrenerne står i fuld flor her i maj måned, hvor det er oplagt at lave syrensaft. De velduftende blomster smager skønt af...

Interview med forfatteren bag ‘Vegansk for alle’: 10 år som veganer

Velverden har haft fornøjelsen af at interviewe Ditte, der står bag Veganskforalle.dk, samt to veganske kogebøger med en tredje på vej. Ditte...

Opskrift på mælkebøttesaft og mælkebøtte-honning

Har du nogensinde smagt mælkebøttesaft? Eller for den sags skyld mælkebøtte-honning? Det smager skønt og har desuden masser er gode egenskaber, der...

Mest læste artikler

No poo-metoden og alternativer til shampoo

Har du også hørt om no poo-metoden og er blevet nysgerrig på, hvordan det fungerer? Selve begrebet stammer fra bevægelsen med det...

Opskrift på mælkebøttesaft og mælkebøtte-honning

Har du nogensinde smagt mælkebøttesaft? Eller for den sags skyld mælkebøtte-honning? Det smager skønt og har desuden masser er gode egenskaber, der...

Opskrift på lækre veganske forårsruller & aquafaba

Egentlig skulle man tro, at det slet ikke var så svært at finde eller lave veganske forårsruller. Selvom man ofte finder forårsruller...

5 tips til hjemmetræning

Der kan være mange årsager til, at du ønsker hjemmetræning, frem for at gå i et fitnesscenter eller træne på hold. Måske...

Opskrift på sunde veganske bananpandekager

Det her er vores utroligt nemme, men meget lækre opskrift på veganske bananpandekager. Du kan lave dem til morgenmad eller bruge dem...