Velverden

Hatha yoga

अथ योगानुशासनम् And now, the practice of yoga begins

Hvad er hatha yoga? 

Hatha yoga er flere tusinde år gammel og stammer fra Indien. Mens yoga betyder ‘at forene’, kan ‘ha’ oversættes til sol og ‘tha’ til måne. Så hatha yoga kan oversættes til en forening af sol og måne eller krop og sind. I dag er den mest udbredte yogaform i Vesten Hatha, men der findes også mange forskellige grene og skoler inden for Hatha yogaen. 

Moderne Hatha 

Jeg underviser moderne Hatha, der er tilpasset til de kroppe og sind vi har i Vesten i dag. Med inspiration fra Anusara yogaen, der betyder ‘at følge sit hjerte eller den guddommelige vej’, underviser jeg udfordrende, dynamisk og legende hatha med fokus på teknik og alignment i kroppen og sindet. Altid med et stort fokus på en bæredygtig praksis, hvor den enkelte elev lærer at mærke efter i sin egen krop.

Ingen kroppe er ens og ingen kan det samme. Heller ingen sind er de samme. Men alle kan dyrke yoga uanset, hvad de kommer med. Hos mig er du velkommen præcis som du er. Jeg gør en stor dyd ud af at tilpasse undervisningen, så alle kan være med. Der er altid alternativer og variationer af vores stillinger, der er mindst ligeså gode som andre. 

Er du ny til hatha yoga?

Hvis du er ny til yoga eller blot ønsker at fordybe dig i den moderne hatha yoga, hvor vi starter fra begyndelsen og langsomt bygger på, så kan du tage et kig på mine begynderhold.

Hatha yoga er en verden af muligheder med flere tusinder af forskellige asanas (stillinger). Der findes både siddende, liggende og stående stillinger. Der er både stillinger, der grounder, åbner dit hjerte, twister kroppen, udfordrer balancen, kræver styrke, kræver smidighed og alt muligt andet. Men uanset hvad, kan jeg garantere, at du kan være med og at du undervejs til opleve mere styrke, smidighed, bedre balance og en større forening af krop og sind. 

Udover de fysiske stillinger har vi selvfølgelig altid fokus på åndedrættet og du vil i mine forløb blive introduceret til flere forskellige åndedrætsøvelser. Både nogle, der skaber varme, og nogle, der køler. Nogle, der opløfter energien, og nogle, der grounder og beroliger nervesystemet og kroppen. 

Meditation er også en væsentlig del af Hatha yogaen. Jeg vil i mine forløb guide både kortere og længere meditationer og du vil helt sikkert få nogle værktøjer, der gør det nemmere for dig at fortsætte meditationen derhjemme på egen hånd. 

Tematisering af klasser

For mig er tematisering og intentioner en vigtig del af Hatha-yogaen. Du vil derfor opleve på mine klasser, at jeg altid kommer med et tema eller en intention for klassen. Temaet kan variere og spænde bredt. Det kan f.eks. være et tema, der passer til årstiden, et tema med fokus på et eller flere af vores chakras, et tema fra yoga filosofien – eksempelvis fra ‘the 8 limbs of yoga’ (den 8-grenede vej til yoga), et mere spirituelt tema med historier om de guddommelige energier i yogaen eller temaer som ‘mod’, ‘giv slip’, ‘jordforbindelse’.

Derudover synes jeg, at det er fantastisk at chante med hinanden. Jeg vil derfor undervejs invitere dig til at chante forskellige mantras fra yogaens filosofi. Det kan være mantras om forskellige guddommelige energier, mantras om livet og mennesket eller blot ‘OM’, lyden af universet. 

Lad dig ikke skræmme af de aspekter, der er af spiritualitet og ‘det guddommelige’ i yogaen. Uanset hvor du er, kan du være med og få masser af ud det. Hvis du ikke ræsonnerer med f.eks. ordet Gud, så se på det som energier. Historierne og det de forskellige guder står for yogaen, er forskellige energier og egenskaber, som du kan bruge til at skabe et bestemt fokus, en stemning eller en retning i din praksis på yogamåtten og i resten af dit liv. 

Vil du vide mere?

Hvis det lyder som noget for dig, så kan du læse mere om min aktuelle undervisning under  yogaundervisning og du kan desuden finde både hatha-forløb for begyndere under yogaforløb. 

Du er desuden altid velkommen til at kontakte mig med spørgsmål!

The access token could not be decrypted. Your access token is currently invalid. Please re-authorize your Instagram account.