Opskrift på sunde veganske bananpandekager

Forside Mad & kost Opskrift på sunde veganske bananpandekager

Skrevet af:

Udgivelsesdato:

Det her er vores utroligt nemme, men meget lækre opskrift på veganske bananpandekager. Du kan lave dem til morgenmad eller bruge dem som dessert. Du kan putte lækre toppings på og du kan putte lækre ting i dem. Og så er de ovenikøbet et meget sundt alternativ til almindelige pandekager. Så selv, hvis du ikke spiser vegansk, så prøv lige at smage de her. Velbekomme! 

Ingredienser 

Til én portion pandekager skal du bruge: 

  • 3,5 dl havregryn 
  • 1 stor banan 
  • 2 dl “mælk”

Hvis du vil have, at pandekagerne også skal være glutenfri, så husk at købe glutenfri havregryn, da det ikke er altid, at almindelige havregryn er helt uden gluten pga. produktionen. 

Bananen må meget gerne være lidt brug og plettet, så det er faktisk en rigtig god opskrift, hvis du vil undgå madspild og har nogle bananer liggende derhjemme, du ikke får spist ellers. Jo mere modne bananer er, jo sødere smager de. Så lad dem endelig blive lidt brune og plettede før du bruger dem i dine veganske bananpandekager. 

Du kan bruge lige præcis den mælk du bedst kan lide. Måske virker det oplagt at bruge havremælk, men de smager også rigtigt godt med mandelmælk i. Det er helt op til dig! 

Vegan bananpandekager

Fremgangsmåde

Bland alle ingredienserne sammen. Hvis du ønsker en mere blød og ensartet dej, kan du blende det hele sammen. Hvis du godt kan lide at de er lidt “grove” i det, så blander du bare ingredienserne sammen. 

Så er det altså bare om at stege dine veganske bananpandekager på panden ved middel varme. Hvis du bruger en slip-let-pande, kan du måske undvære fedtstof på panden. Men ellers kan du stege dem i lidt kokosolie eller lidt plantesmør. Steg pandekagerne ved middel varme til de er gyldne og gennembagte. 

Tips og toppings

Hvis du vil peppe dine pandekager lidt op, er der masser af muligheder. Prøv at tilføje en tsk. vaniljepulver i pandekagedejen. Eller byt den almindelige plantemælk ud med sojamælk med kakaosmag. Så får du lækre chokolade-bananpandekager. 

Du kan også mose en lille håndfuld blåbær i dejen eller servere dem ved siden af ved servering. Det samme kan du gøre med hindbær eller brombær. 

Top pandekagerne med marmelade, sirup eller peanutbutter. Kun fantasien sætter grænser! 

Skriv et spørgsmål eller en kommentar herunder

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Seneste artikler

Guide til vegansk chokolade

Det kan for mange være svært at gennemskue, hvad der er vegansk chokolade og hvornår man kan være helt sikker på, at...

10 alternativer til en grøn hverdag

Det kan være svært at finde ud af, hvor man skal starte, for at få en mere grøn hverdag. Der er rigtigt...

Kokosolie-opskrifter til ansigt, krop og hår

Vi har fundet nogle af de allerbedste kokosolie opskrifter, så du nemt selv kan lave lækre produkter. Kokosolie er kendt for sine...

Vegansk morgenmad på 5 lækre måder

Det er heldigvis ret nemt at lave vegansk morgenmad. Som veganer er det højst sandsynligt ikke på morgenmaden, at du kommer til...

5 tips til hjemmetræning

Der kan være mange årsager til, at du ønsker hjemmetræning, frem for at gå i et fitnesscenter eller træne på hold. Måske...

Mest læste artikler

5 tips til hjemmetræning

Der kan være mange årsager til, at du ønsker hjemmetræning, frem for at gå i et fitnesscenter eller træne på hold. Måske...

No poo-metoden og alternativer til shampoo

Har du også hørt om no poo-metoden og er blevet nysgerrig på, hvordan det fungerer? Selve begrebet stammer fra bevægelsen med det...

Meditation for begyndere

Har du overvejet at gå i gang med at meditere? Det kan virke svært for begyndere at komme i gang med at...

5 tips til en mere bæredygtig livsstil

Der er mange små justeringer du kan foretage i dit liv, for at få en mere bæredygtig livsstil. Hvad med en togtur...

Vegetar vs veganer: Hvad er forskellen?

Flere end nogensinde før vælger kød fra i deres kost. Men hvad vil det egentlig sige? Læs om at være vegetar vs...