Velverden

Kokosolie-opskrifter til ansigt, krop og hår

अथ योगानुशासनम् And now, the practice of yoga begins

Jeg har samlet forskellige kokosolie opskrifter, så du nemt selv kan lave lækre produkter. Kokosolie er kendt for sine sundhedsfremmende egenskaber og indeholder både en masse gode vitaminer, mineraler og antioxidanter. Olien trænger nemt ind i både hud og hår, hvorfor den er oplagt at bruge i en lang række forskellige produkter. Læs med her og prøv en af opskrifterne derhjemme. 

Hjemmelavet creme med kokosolie 

Hvis du har tendens til fedtet hud, bør du undgå at bruge kokosolie i ansigtet. Kokosolie kan nemlig for nogle virke alt for fedtet især i ansigtet. Men med denne opskrift kan du lave en ansigtscreme, der for langt de fleste hudtyper ikke fedter for meget. Indholdet af vitamin E vil desuden opfriske huden, mens citronsaften styrker. Vitamin E-dråber kan købes i helsekostbutikker.

 • 4 spiseskeer kokosolie
 • Saften fra 2 citroner 
 • 2-3 dråber vitamin E dråber

Pisk kokosolien med en håndmixer til den bliver luftig og vend så citronsaften og vitamin E-olien i. Opbevar cremen i køleskab et par uger eller giv den i gave.

Hjemmelavet ansigtsmaske med kokosolie

Hjemmelavet ansigtscreme med kokosolie

At finde en ansigtsmaske, der er god for din hud, kan være et vigtigt led i en god hudpleje-rutine. Denne ansigtsmaske kan bruges på langt de fleste hudtyper. Den indeholder ikke nær så meget kokosolie som f.eks. ansigtscremen, hvorfor du også sagtens kan bruge den, hvis du lider af en smule fedtet hud. Både honning og citronsaft virker antibakterielt på huden, mens leret i masken har evnen til at trække urenheder ud af huden. Denne maske er altså ideel, hvis du lider af en urenheder og ønsker en renere hud. Bentonite ler kan du købe i helsekostforretninger og flere forskellige steder på nettet. 

 • 1 teske kokosolie
 • 2 spiseskeer bentonite ler
 • ½ spiseske honning
 • Saften fra en halv citron

Bland alle ingredienserne sammen og påfør masken på ren hud. Lad masken trække i 10-15 minutter og skyl masken grundigt af. 

Hjemmelavet bodyscrub med kokosolie

Denne scrub kan bruges selv, hvis du har sensitiv hud. Kokosolien beskytter nemlig huden, mens salten både blødgør og eksfolierer huden. Du bestemmer selv, hvorvidt du ønsker at tilføre din scrub æteriske olier. Måske vil du helst være foruden. Hvis ikke, så er denne citrus-sammensætning helt formidabel og opfriskende. Epsom salt kan købes i Matas, samt forskellige helsekostforretninger, både fysisk og på nettet. Salten er kendt for at have beroligende egenskaber på huden. I helsekostforretninger kan du også finde de forskellige æteriske olier. 

 • 2 dl kokosolie 
 • 1 dl epsom salt
 • 2 dråber bergamot-olie
 • 2 dråber ylang-ylang-olie 
 • 2 dråber appelsin-olie

Smelt kokosolien ved svag varme, lad den køle en smule og tilsæt resten af ingredienserne. Lad scrubben afkøle helt, før du bruger den. Den kan bruges på hele kroppen og skal påføres i rolige, cirkulære bevægelser. Smør huden ind i en god creme, når din scrub er skyllet grundigt af. 

Hjemmelavet læbepomade med kokosolie 

Hjemmelavet læbepomade med kokosolie

Du kan sagtens bruge kokosolie som læbepomade uden at tilføje andre ingredienser. Men med denne sammensætning, får du en læbepomade, der ikke kun tilfører en masse fugt, men også blødgør, og efterlader læberne sunde. Du kan finde bivoks-piller flere steder på nettet. Alternativt kan du bruge bivoksplader, der kan købes i stort set alle helsekostforretninger. Klip evt. plader i mindre stykker, så du kan måle en spiseske op. Du kan også måle i andre enheder, du skal blot bruge dobbelt så meget kokosolie som bivoks. 

 • 2 spiseskeer kokosolie
 • 1 spiseske bivoks-piller 

Varm ingredienser op i et vandbad til de er helt smeltede og du har en ensartet masse. Put massen i en lille beholder. Du kan købe små, tomme beholdere i helsekostbutikker, i Matas og ofte også i Søstrene Grene. Stil den i køleskabet til den er størknet og klar til brug. 

Hjemmelavet læbescrub med kokosolie 

Hvis dine læber trænger til lidt ekstra forkælelse, så prøv denne lækre læbescrub. Den eksfolierer dine læber blidt og efterlader dem fri fra døde hudceller, bløde og smidige. Alle ingredienserne er sandsynligvis nogle du allerede har derhjemme. Måske kan du allerede gå i gang i dag. Scrubben er utrolig nem at lave og er pragtfuld som lidt ekstra selvforkælelse. 

 • 1 spiseske kokosolie 
 • 2 spiseskeer brun farin
 • 1 spiseske honning 

Bland alle ingredienser sammen, så massen bliver så ensartet som muligt. Påfør scrubben med fingeren på læberne og prøv så vidt muligt at lave små runde bevægelser. Hvis du opbevarer den i en tætlukket beholder, kan den holde sig frisk og klar i flere måneder.

Hjemmelavet hårkur med kokosolie 

Der er mange faktorer, der kan ødelægge eller udtørre vores hår. Om vinteren kan frost være hårdt for håret, mens sol og saltvand om sommeren kan skade håret rigtigt meget. Hvis du bruger føntørrer eller glattejern, vil det også på sigt have en skadelig effekt på håret. Heldigvis kan det hjælpe rigtigt meget at bruge en god maske, der plejer, styrker og opbygger håret. Du kan købe hårmasker i dyre domme eller du kan lave en lækker, simpel maske selv med blot to ingredienser. Honningen hjælper med at reparere hårsækkene, mens kokosolien blødgør og styrker håret. 

 • 4 spiseskeer kokosolie
 • 4 spiseskeer honning 

Bland ingredienserne sammen i en skål og fordel den straks efter i tørt hår. Massér håret godt ind og forsøg at fordele masken så godt som muligt. Lad den sidde i håret i 40 minutter. Gå derefter i bad og brug shampoo og balsam som du normalt ville gøre det. 


The access token could not be decrypted. Your access token is currently invalid. Please re-authorize your Instagram account.

JEG ER I INDIEN! 🧘‍♀️

Og derfor vil der være lidt stille…

Du kan stadig sagtens tilmelde dig sensommerforløb og yogaretreat

Og hvis du har spørgsmål, så send endelig en besked herunder, så vender jeg retur, når jeg er hjemme igen medio juli.