Vegansk makeup: 5 skønne brands

Forside Skønhed & pleje Vegansk makeup: 5 skønne brands

Skrevet af:

Udgivelsesdato:

Det kan være svært at finde rundt i, hvilke mærker, der laver vegansk makeup. Her har vi lavet en guide med 5 mærker, der laver veganske produkter. Det er vigtigt at understrege, at det ikke nødvendigvis er alle mærkets produkter, der er veganske. Dog er det blevet nemmere at spotte, hvilke produkter, der er 100% veganske, når du først kender mærket. Vi håber, at det hjælper dig til at finde op og ned i en branche med et virvar af mærkninger og til tider uigennemskuelige ingredienser. 

Forskellen på vegansk makeup og cruelty-free makeup

Først og fremmest er det vigtigt at skille veganske mærker fra cruelty-free mærker. At være cruelty-free betyder, at mærket ikke på nogen måder eller nogen tidspunkter under produktionen af produktet tester eller involverer dyr i processen. 

veganske makeup produkter

At mærke et produkt med at være vegansk betyder, at der ikke bliver brugt nogle former for animalske produkter til at fremstille produktet. 

Det vil altså sige, at produktet blandt mange andre ingredienser f.eks. ikke må indeholde: 

  • honning
  • bivoks 
  • lanolin (fedtstof fra fåreuld)
  • kollagen (protein fra sener, hud, ben og bindevæv hos dyr)
  • albumin (protein fra æggehvider)  
  • carmin (farvestof udvundet fra lus) 
  • gelatine (fortykningsmiddel fremstillet af protein fra knogler, hud og sener fra dyr)

Det kan være svært at gennemskue mange af de ingredienser, der bliver brugt i makeup. Derfor er det også en del nemmere, når produkter tydeligt er mærket “vegan”. Heldigvis er der flere og flere brands i dag, der fremstiller lækker vegansk makeup og er gode til at mærke deres veganske produkter. 

1) Gosh Cosmetics 

Gosh har lavet en lækker serie af vegansk makeup. På deres danske hjemmeside finder du et menupunkt, der hedder “vegan”, hvor du nemt kan finde alle deres veganske produkter. 

Det dækker blandt andet over en lækker primer, der i ‘18 vandt en pris ved danish beauty awards. Deres veganske mascara har også fået rigtig god feedback fra mange kunder. 

Udover disse finder du neglelakker, foundations, eyeliners, lækre lip-glosses, makeup-børster, samt makeup-fjerner. Gosh må altså siges, at have et rigtig godt og bredt udvalg, når det kommer til vegansk makeup. 

2) Nyx 

Nyx er som mærke i sig selv 100% cruelty-free og tester derfor ikke på dyr. Desværre må det nævnes, at Nyx er ejet af L’Oréal, som tester sine egne produkter på dyr. 

Når det er sagt, så har Nyx lanceret en række makeup-produkter, der er veganske. Det kan være lidt sværere at gennemskue deres hjemmeside og komme frem til produkterne.

Vælg “vegan” under “feature” på deres hjemmeside, når du har søgt efter en vare eller kigger i en bestemt produktkategori. Kig desuden efter det lille grønne hjerte med teksten “vegan”, når du er inde på deres forskellige produkter.

3) Miild

Miild laver absolut lækker makeup og skønne ansigtsprodukter med en lang række mærkninger. Produkter er både svanemærkede, økologiske og astma- og allergimærkede. 

Desværre er det ikke alle Miilds produkter, der er veganske, da mange af produkterne indeholder økologisk bivoks. Men deres blush og deres øjenskygger er veganske og super lækre. 

4) Jane Iredale

Jane Iredale fremstiller makeup i alle afskygninger med fokus på naturlige ingredienser og bæredygtighed. Blandt deres mineralprodukter finder du blandt andet en alt-i-én, der både er concealer, foundation og pudder alt imens, at den beskytter huden mod solen. 

Ikke alle deres produkter er veganske, men du finder hurtigt listen over produkter, der ikke er 100% veganske på deres hjemmeside. Og så er de desuden også gode til at reklamere for de produkter der er veganske. Prøv f.eks. deres veganske mineralpudder – dét vil du ikke fortryde! 

5) Noele Beauty 

Hos Noele Beauty finder du lækker vegansk og parfumefri makeup. Senest finder du en serie, der er lavet i samarbejde med Niels Laigaard. Serien byder bl.a. på en lækker eyeshadow-palette, som selvfølgelig er 100% vegansk. 

Derudover kan du finde andre flotte palettes, samt smukke faux-mink eyelashes – og alt sammen er vegansk og cruelty-free. 

Skriv et spørgsmål eller en kommentar herunder

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Annonce

Seneste artikler

Pranayama: 2 yogiske åndedrætsøvelser

Hvis du har dyrket yoga, har du sikkert stødt på ordet pranayama. Måske du også har prøvet at lave nogle af de...

Aquafaba: Opskrift på veganske æg af kikærtevand

Aquafaba er egentlig kogevandet fra kikærter. Men det kan skummes op og fungere ligesom vi kender det fra æggehvider. Det skummende kikærtevand...

Skolestart: metal madkasse og termo drikkedunk

Termo drikkedunk  En god termo drikkedunk er uundværlig - både for dit barn i...

Guide til købestop

Et købestop er meget bæredygtigt og på flere forskellige måder. Først og fremmest skåner det miljøet, men det er også bæredygtigt rent...

Bæredygtige og veganske kapok dyner og puder

Der er rigtigt mange fordele ved at vælge en kapok dyne i stedet for en almindelig dundyne....

Mest læste artikler

Guide til vegansk chokolade

Det kan for mange være svært at gennemskue, hvad der er vegansk chokolade og hvornår man kan være helt sikker på, at...

Opskrift på lækre veganske forårsruller

Egentlig skulle man tro, at det slet ikke var så svært at finde eller lave veganske forårsruller. Selvom man ofte finder forårsruller...

No poo-metoden og alternativer til shampoo

Har du også hørt om no poo-metoden og er blevet nysgerrig på, hvordan det fungerer? Selve begrebet...

Opskrift på sunde veganske bananpandekager

Det her er vores utroligt nemme, men meget lækre opskrift på veganske bananpandekager. Du kan lave dem til morgenmad eller bruge dem...

Vegansk slik og andre søde sager

Hvis du spiser vegansk, eller har overvejet at gøre det, har du sikkert tænkt en smule på slik også. For hvad kan...