Velverden

Pæn hud i ansigtet: vores 5 bedste råd

अथ योगानुशासनम् And now, the practice of yoga begins

Døjer du med uren hud? Så går du nok og drømmer om at få renere og pænere hud i ansigtet. Det kan være en kæmpe plage at have uren hud. Faktisk kan det for mange påvirke selvtilliden og påvirke ens livskvalitet eller måske begrænse os i vores dagligdag. Hvis du selv er ramt af uren hud i f.eks. ansigt, har du sikkert allerede prøvet en helt masse ting. Det er umuligt at love at noget virker, for vores hud reagerer meget forskelligt. Hvis du fx er ramt af acne, kan der være flere forskellige løsninger afhængigt af, hvad årsagen til din akne er. For nogle skyldes uren hud bestemte fødevarer. Enten fødevarer man ikke kan tåle eller fødevarer som hurtigt sætter sig i huden som urenheder. Det kan derfor være en god idé at forsøge sig med at udelukke forskellige fødevarer fra kosten i perioder, for at se om det kan afhjælpe urenhederne. Andre har acne, der er udløst af hormoner. Det kan skyldes forskellige ubalancer i kroppen hormoner fx ved brug af diverse præventionsmidler.

Hvis du er voldsomt plaget af akne og har været det i længere tid, kan det anbefales at kontakte lægen. Men det er flere ting du selv kan prøve først eller sideløbende. Der er ingen mirakelkur til ren og ensartet hud. Men her får du 5 gode råd, der måske kan afhjælpe dine urenheder og hjælpe dig på vej mod renere og pænere hud i ansigtet.

1. Brug makeup-produkter uden olier, parfume og parabener 

Der findes rigtigt meget kemi i meget af den makeup, man kan købe. Måske har du allerede skiftet til mærker, der ikke indeholder en masse kemi, der kan være skadelig for både dig og miljøet. Det kan også være, at du synes det er lidt svært at gennemskue, hvilke mærker, der egentlige er fri for parfume, parabener og forskellige slags olier.

Der findes efterhånden mange brands, der laver makeup helt fri for disse ingredienser. Du kan også sagtens finde mærker, der fremstiller forskellige makeup-produkter, der er certificeret astma- og allergivenlig. På den måde er du også sikker på, at produkterne er fri for en lang række ingredienser, der ikke nødvendigvis er gode for din hud. 

Prøv først og fremmest at minimere brugen af makeup, hvis du kan. Brug evt. en mineral foundation og måske en concealer til at dække lidt af urenhederne. Brug fx produkter fra Nilens Jord, der er uden både olie, parfume og parabener og samtidig også er allergi-certificeret.

Tjek også mærker som Miild, Tromborg og Lavinde. 

Pænere hud

2. Brug en mild tandpasta 

Det kan måske virke meget mærkeligt, men for nogle kan det afhjælpe urenheder i området omkring munden.

Prøv at skifte din tandpasta ud med en mild og skånsom tandpasta fx en mild en fra zendium.

Der findes mange forskellige ingredienser i tandpasta og nogle kan være ret skrappe. Du bruger som regel tandpastaen to gange dagligt, så det kan have en ret stor påvirkning.

3. Rens dit ansigt – og bliv ved med det!

Du skal rense dit ansigt morgen og aften. Den er bare ikke meget længere og du skal blive ved med at gøre det. Selvom det kan være en svær vane at komme ind i, så er det hamrende vigtigt at vaske sit ansigt. Også når eller hvis man ikke har uren hud. Vores hud bliver udsat for så meget skidt og snavs, makeup og en hel masse bakterier hver dag og hver nat. Det er altså vigtigt at få det hele vasket ordentligt af. 

Her er det selvfølgelig igen vigtigt at vælge nogle produkter, der ikke indeholder en masse ingredienser, der ikke er gode for din hud. Gå efter de mere naturlige produkter, gerne dem, der er certificeret økologiske, astma- og allergivenlige eller svanemærkede. Og bliv nu ved, for resultaterne kommer ikke efter et par dage og selv få gange, hvor du springer over, kan betyde nye udbrud i huden. 

Du kan forhøre dig i Matas eller på apoteket, hvis du har brug for hjælp til at finde en rens, der passer godt til din hud.

4. Brug færre produkter 

Når man har uren hud, kan man have en tendens til at prøve alle mulige forskellige ting af. Det kan være forskellige scrubs eller masker, peeling eller nye cleansere efter et par uger, fordi den anden ikke virker. Men måske har din hud mest af alt brug for noget ro. 

Et godt tip er at skære helt ned på antallet af produkter. Hold dig til at bruge en god cleanser til både at rense huden og fjerne makeuppen. Spring toner, tonic, scrubs, masker og alt muligt andet over i en periode, men husk at fugte huden. Find en god creme, der ikke er for hård mod huden, men som fugter godt uden at fedte. Gerne én uden olie. Brug også gerne et godt og rent serum, der kan bidrage til at fugte huden.

Så kort sagt skal du altså blot rense og fugte – intet andet. Bliv ved med at gøre det. Hver morgen og hver aften, ingen undskyldninger for at springe over. Det skal være lige så meget en vane, som det er, at du børster dine tænder. 

5. Drik en masse vand 

Selvom du nok har hørt det tusind gange før og det snart er irriterende at høre på, så er det altså stadig rigtigt. Du skal drikke en masse vand!

Vandet renser ud og fugter huden indefra. Måske kan du sætte en alarm, der ringer 5 gange i løbet af dagen, så du ved, hvornår det er tid til lige at drikke et glas vand.

Eller køb en lækker drikkedunk, du kan have med dig, så du altid har vand ved din side. På den måde kommer du helt automatisk til at drikke mere vand og det kan hjælpe dig rigtigt meget til at få pæn hud i ansigtet.

Husk, det er vigtigt at blive ved, være regelmæssig og ikke give op, hvis du gerne vil have pæn hud og komme den urene hud til livs.

The access token could not be decrypted. Your access token is currently invalid. Please re-authorize your Instagram account.

JEG ER I INDIEN! 🧘‍♀️

Og derfor vil der være lidt stille…

Du kan stadig sagtens tilmelde dig sensommerforløb og yogaretreat

Og hvis du har spørgsmål, så send endelig en besked herunder, så vender jeg retur, når jeg er hjemme igen medio juli.