Få pæn hud i ansigtet: vores 5 bedste råd

Forside Skønhed & pleje Få pæn hud i ansigtet: vores 5 bedste råd

Skrevet af:

Udgivelsesdato:

Døjer du med uren hud? Så går du nok og drømmer om at få pæn hud i ansigtet. Det kan være en kæmpe plage at have uren hud, især når det er i ansigtet. Faktisk kan det for mange påvirke selvtilliden rigtigt meget. Hvis du selv er ramt af uren hud i f.eks. ansigt, har du sikkert allerede prøvet en helt masse ting. Selvfølgelig kan vi ikke love dig at vores 5 steps virker på dig, men vi synes de er værd at prøve. Det er vores allerbedste erfaringer og grundige research vi har samlet i 5 gode råd. Prøv dem og husk, at have tålmodighed, der findes ingen mirakelkur og du vågner ikke op i morgen med strålende ren hud i ansigtet. 

1. Brug makeup-produkter uden olier, parfume og parabener 

Der findes rigtigt meget kemi i meget af den makeup, man kan købe. Måske har du allerede skiftet til mærker, der ikke indeholder en masse kemi, der kan være skadelig for både dig og miljøet. Det kan også være, at du synes det er lidt svært at gennemskue, hvilke mærker, der egentlige er fri for parfume, parabener og forskellige slags olier.

Der findes efterhånden mange brands, der laver makeup helt fri for disse ingredienser. Du kan også sagtens finde mærker, der fremstiller forskellige makeup-produkter, der er certificeret astma- og allergivenlig. På den måde er du også sikker på, at produkterne er fri for en lang række ingredienser, der ikke nødvendigvis er gode for din hud. 

Tjek f.eks. mærker som Nilens Jord, Miild, Tromborg og Lavinde. 

Pænere hud

2. Brug en mild tandpasta 

Det kan måske virke meget mærkeligt, men vi har efterhånden hørt fra mange, at det virker. Måske fordi, at nogle af stofferne i tandpastaen påvirker huden, især omkring munden og på hagen? Vi ved ikke helt, hvordan det hænger sammen og det er heller ikke sikkert, at det virker for dig.

Men hvorfor ikke prøve at skifte din tandpasta ud til en mild en af slagsen, hvis det kan give huden lidt ro omkring munden. Området omkring munden bliver jo faktisk udsat for din tandpasta to gange dagligt, så måske det faktisk har en del at skulle have sagt. De fleste anbefaler Zendium Sensitive. 

3. Rens dit ansigt – og bliv ved med det!

Du skal rense dit ansigt morgen og aften. Den er bare ikke meget længere og du skal blive ved med at gøre det. Selvom det kan være en svær vane at komme ind i, så er det hamrende vigtigt at vaske sit ansigt. Også når eller hvis man ikke har uren hud. Vores hud bliver udsat for så meget skidt og snavs, makeup og en hel masse bakterier hver dag og hver nat. Det er altså vigtigt at få det hele vasket ordentligt af. 

Her er det selvfølgelig igen vigtigt at vælge nogle produkter, der ikke indeholder en masse, der ikke er godt for din hud. Gå efter de mere naturlige produkter, gerne dem, der er certificeret økologiske, astma- og allergivenlige eller svanemærkede. Og bliv nu ved, for resultaterne kommer ikke efter et par dage og selv få gange, hvor du springer over, kan betyde nye udbrud i huden. 

4. Brug færre produkter 

Når man har uren hud, kan man have en tendens til at prøve alle mulige forskellige ting af. Det kan være forskellige scrubs eller masker, peeling eller nye cleansere efter et par uger, fordi den anden ikke virker. Men måske har din hud mest af alt brug for noget ro. 

Et af vores bedste tips er, at skære helt ned på antallet af produkter. Hold dig til at bruge en god cleanser til både at rense huden og fjerne makeuppen. Spring toner, tonic, scrubs, masker og alt muligt andet over, men husk at fugte huden. Find en god creme, der ikke er for hård mod huden, men som fugter godt uden at fedte. 

Så kort sagt skal du altså blot rense og fugte – intet andet. Bliv ved med at gøre det. Hver morgen og hver aften, ingen undskyldninger for at springe over. Det skal være lige så meget en vane, som det er, at du børster dine tænder. 

5. Drik en masse vand 

Selvom du nok har hørt det tusind gange før og det snart er irriterende at høre på, så er det altså stadig rigtigt. Du skal drikke en masse vand!

Vandet renser ud og fugter huden indefra. Måske kan du sætte en alarm, der ringer 5 gange i løbet af dagen, så du ved, hvornår det er tid til lige at drikke et glas vand.

Eller køb en lækker drikkedunk, du kan have med dig, så du altid har vand ved din side. På den måde kommer du helt automatisk til at drikke mere vand og det kan hjælpe dig rigtigt meget til at få pæn hud i ansigtet.

Husk, det er vigtigt at blive ved, være regelmæssig og ikke give op, hvis du gerne vil have pæn hud og komme den urene hud til livs.

Skriv et spørgsmål eller en kommentar herunder

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Annonce

Seneste artikler

Pranayama: 2 yogiske åndedrætsøvelser

Hvis du har dyrket yoga, har du sikkert stødt på ordet pranayama. Måske du også har prøvet at lave nogle af de...

Aquafaba: Opskrift på veganske æg af kikærtevand

Aquafaba er egentlig kogevandet fra kikærter. Men det kan skummes op og fungere ligesom vi kender det fra æggehvider. Det skummende kikærtevand...

Skolestart: metal madkasse og termo drikkedunk

Termo drikkedunk  En god termo drikkedunk er uundværlig - både for dit barn i...

Guide til købestop

Et købestop er meget bæredygtigt og på flere forskellige måder. Først og fremmest skåner det miljøet, men det er også bæredygtigt rent...

Bæredygtige og veganske kapok dyner og puder

Der er rigtigt mange fordele ved at vælge en kapok dyne i stedet for en almindelig dundyne....

Mest læste artikler

Guide til vegansk chokolade

Det kan for mange være svært at gennemskue, hvad der er vegansk chokolade og hvornår man kan være helt sikker på, at...

Opskrift på lækre veganske forårsruller

Egentlig skulle man tro, at det slet ikke var så svært at finde eller lave veganske forårsruller. Selvom man ofte finder forårsruller...

No poo-metoden og alternativer til shampoo

Har du også hørt om no poo-metoden og er blevet nysgerrig på, hvordan det fungerer? Selve begrebet...

Opskrift på sunde veganske bananpandekager

Det her er vores utroligt nemme, men meget lækre opskrift på veganske bananpandekager. Du kan lave dem til morgenmad eller bruge dem...

Vegansk slik og andre søde sager

Hvis du spiser vegansk, eller har overvejet at gøre det, har du sikkert tænkt en smule på slik også. For hvad kan...