Velverden

Stop sukkertrang: 5 gode råd

अथ योगानुशासनम् And now, the practice of yoga begins

Stop sukkertrang med disse 5 gode råd. Det kan være svært at slippe trangen til søde sager og inden man får set sig om – eller måske tænkt sig om – har man spist en masse slik. Lige så lækkert som det er i øjeblikket, lige så meget fortryder man det bagefter. Men hvordan kommer man egentlig sukkertrangen til livs? Læs med her og bliv klogere på, hvordan du slipper trangen. Det er helt sikkert ikke nemt, men med et par gode råd er du godt på vej.

1. Lav aftaler med dig selv 

Det er en rigtig god idé at lave nogle aftaler med dig selv. Det kan f.eks. være, at når du får lyst til noget sødt og lækkersulten melder sig, så skal du vente i 5 eller 10 min inden du gør noget ved det. Mange gange går trangen over af sig selv og andre gange mindskes den, fordi du får tid til at overveje situationen. For måske kan du alligevel godt undvære det stykke kage på arbejdet. Måske kan du godt se din yndlingsserie om aftenen uden at spise slik til. Måske kan du ligefrem helt slippe sukkeret eller kun spise lækkerier på bedste dage eller ved bestemte lejligheder. 

2. Bevæg dig

At bevæge dig er en rigtig god måde at stille trangen til søde sager på. Når du bevæger dig sker der en masse ting i hjernen, som bl.a. påvirker dit humør. Det kan både lette sukkertrangen, men også få dig til helt at glemme den. Så når du ligger og flyder på sofaen og får lyst til noget lækkert, så rejs dig op og gå lidt rundt. Eller lav 10 sprællemænd, selvom det føles underligt. Al bevægelse virker og der skal ikke ret meget til før hjernen reagerer positivt på det og hjælper dig med at dulme trangen til sukker. 

Sukkertrang

3. Drik en kop the 

Når den søde trang melder sin ankomst, kan det gøre underværker at drikke en kop god the. Køb noget lækker the hjem og drik den fra din yndlingskop. Meget the, især frugtte, smager rigtigt sødt og det kan hjælpe på sukkertrangen. Faktisk oplever mange, der ikke har spist sukker i noget tid, at the smager mere og mere sødt. Det kan blive et helt ritual til sidst – lidt ligesom fredagsslik. 

4. Find gode alternativer 

Der findes rigtigt mange gode alternativer til slik og søde sager. F.eks. er der rigtigt meget frugt, der smager sødt. Frugt indeholder frugtsukker og den søde smag og indholdet af frugtsukker hænger som regel sammen. Men selvom, at der er frugtsukker i frugten, er det altså en meget bedre kilde til at få noget sødt en slik er. Du bliver nemlig meget hurtigere mættet af at spise bananer eller æbler, end du gør af at spise slik. Desuden er der en masse andre gode næringsstoffer i frugt, som du ikke får fra slikket. Det er derfor et godt alternativ, når sukkertrangen melder sig. Du kan læse mere om, hvilke frugter, der er søde i indlægget om vegansk slik.

5. Visualisér dine mål og ønsker

Du ved nok godt, hvad det er, der motiverer dig til at spise mindre sukker. Det kan være, at du vil tabe dig. Det kan være, at du ønsker at leve sundere. Det kan være, at du vil have en pænere hud. Der kan være mange årsager til at skære ned på sukkeret og komme trangen til livs. Uanset hvad der er årsagen eller målet, er det en god idé at visualisere dem for dig selv. Du kan gøre det på mange måder. Det kan være blot at skrive årsagerne ned og hænge dem op på køleskabet. Det kan også være, at du vil lave en lille planche med billeder, der motiverer dig til at spise mindre sukker. Uanset, hvad der virker bedst for dig, er det en god idé at have noget, der minder dig om, hvorfor du ønsker at ændre dine vaner og spise mindre sukker. 

The access token could not be decrypted. Your access token is currently invalid. Please re-authorize your Instagram account.

JEG ER I INDIEN! 🧘‍♀️

Og derfor vil der være lidt stille…

Du kan stadig sagtens tilmelde dig sensommerforløb og yogaretreat

Og hvis du har spørgsmål, så send endelig en besked herunder, så vender jeg retur, når jeg er hjemme igen medio juli.