Stop sukkertrang: Vores 5 bedste råd

Forside Livsstil & sundhed Stop sukkertrang: Vores 5 bedste råd

Skrevet af:

Udgivelsesdato:

Stop sukkertrang med vores 5 gode råd. Det kan være svært at slippe trangen til søde sager og inden man får set sig om – eller måske tænkt sig om – har man spist en masse slik. Lige så lækkert som det er i øjeblikket, lige så meget fortryder man det bagefter. Men hvordan kommer man egentlig sukkertrangen til livs? Vi har undersøgt det og researchet en helt masse, for at finde frem til de 5 bedste råd. Læs med her og bliv klogere på, hvordan du slipper trangen. Vi vil ikke love, at det er nemt, men med vores råd bliver det forhåbentlig nemmere. 

1. Lav aftaler med dig selv 

Det er en rigtig god idé at lave nogle aftaler med dig selv. Det kan f.eks. være, at når du får lyst til noget sødt og lækkersulten melder sig, så skal du vente i 5 eller 10 min inden du gør noget ved det. Mange gange går trangen over af sig selv og andre gange mindskes den, fordi du får tid til at overveje situationen. For måske kan du alligevel godt undvære det stykke kage på arbejdet. Måske kan du godt se din yndlingsserie om aftenen uden at spise slik til. Måske kan du ligefrem helt slippe sukkeret eller kun spise lækkerier på bedste dage eller ved bestemte lejligheder. 

2. Bevæg dig

At bevæge dig er en rigtig god måde at stille trangen til søde sager på. Når du bevæger dig sker der en masse ting i hjernen, som bl.a. påvirker dit humør. Det kan både lette sukkertrangen, men også få dig til helt at glemme den. Så når du ligger og flyder på sofaen og får lyst til noget lækkert, så rejs dig op og gå lidt rundt. Eller lav 10 sprællemænd, selvom det føles underligt. Al bevægelse virker og der skal ikke ret meget til før hjernen reagerer positivt på det og hjælper dig med at dulme trangen til sukker. 

Sukkertrang

3. Drik en kop the 

Når den søde trang melder sin ankomst, kan det gøre underværker at drikke en kop god the. Køb noget lækker the hjem og drik den fra din yndlingskop. Meget the, især frugtte, smager rigtigt sødt og det kan hjælpe på sukkertrangen. Faktisk oplever mange, der ikke har spist sukker i noget tid, at the smager mere og mere sødt. Det kan blive et helt ritual til sidst – lidt ligesom fredagsslik. 

4. Find gode alternativer 

Der findes rigtigt mange gode alternativer til slik og søde sager. F.eks. er der rigtigt meget frugt, der smager sødt. Frugt indeholder frugtsukker og den søde smag og indholdet af frugtsukker hænger som regel sammen. Men selvom, at der er frugtsukker i frugten, er det altså en meget bedre kilde til at få noget sødt en slik er. Du bliver nemlig meget hurtigere mættet af at spise bananer eller æbler, end du gør af at spise slik. Desuden er der en masse andre gode næringsstoffer i frugt, som du ikke får fra slikket. Det er derfor et godt alternativ, når sukkertrangen melder sig. Du kan læse mere om, hvilke frugter, der er søde i indlægget om vegansk slik.

5. Visualisér dine mål og ønsker

Du ved nok godt, hvad det er, der motiverer dig til at spise mindre sukker. Det kan være, at du vil tabe dig. Det kan være, at du ønsker at leve sundere. Det kan være, at du vil have en pænere hud. Der kan være mange årsager til at skære ned på sukkeret og komme trangen til livs. Uanset hvad der er årsagen eller målet, er det en god idé at visualisere dem for dig selv. Du kan gøre det på mange måder. Det kan være blot at skrive årsagerne ned og hænge dem op på køleskabet. Det kan også være, at du vil lave en lille planche med billeder, der motiverer dig til at spise mindre sukker. Uanset, hvad der virker bedst for dig, er det en god idé at have noget, der minder dig om, hvorfor du ønsker at ændre dine vaner og spise mindre sukker. 

Skriv et spørgsmål eller en kommentar herunder

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Annonce

Seneste artikler

Pranayama: 2 yogiske åndedrætsøvelser

Hvis du har dyrket yoga, har du sikkert stødt på ordet pranayama. Måske du også har prøvet at lave nogle af de...

Aquafaba: Opskrift på veganske æg af kikærtevand

Aquafaba er egentlig kogevandet fra kikærter. Men det kan skummes op og fungere ligesom vi kender det fra æggehvider. Det skummende kikærtevand...

Skolestart: metal madkasse og termo drikkedunk

Termo drikkedunk  En god termo drikkedunk er uundværlig - både for dit barn i...

Guide til købestop

Et købestop er meget bæredygtigt og på flere forskellige måder. Først og fremmest skåner det miljøet, men det er også bæredygtigt rent...

Bæredygtige og veganske kapok dyner og puder

Der er rigtigt mange fordele ved at vælge en kapok dyne i stedet for en almindelig dundyne....

Mest læste artikler

Guide til vegansk chokolade

Det kan for mange være svært at gennemskue, hvad der er vegansk chokolade og hvornår man kan være helt sikker på, at...

Opskrift på lækre veganske forårsruller

Egentlig skulle man tro, at det slet ikke var så svært at finde eller lave veganske forårsruller. Selvom man ofte finder forårsruller...

No poo-metoden og alternativer til shampoo

Har du også hørt om no poo-metoden og er blevet nysgerrig på, hvordan det fungerer? Selve begrebet...

Opskrift på sunde veganske bananpandekager

Det her er vores utroligt nemme, men meget lækre opskrift på veganske bananpandekager. Du kan lave dem til morgenmad eller bruge dem...

Vegansk slik og andre søde sager

Hvis du spiser vegansk, eller har overvejet at gøre det, har du sikkert tænkt en smule på slik også. For hvad kan...