Velverden

Bæredygtige og veganske kapok dyner og puder

अथ योगानुशासनम् And now, the practice of yoga begins

 

Artiklen indeholder reklamelinks

Der er rigtigt mange fordele ved at vælge en kapok dyne i stedet for en almindelig dundyne. Mange sover langt bedre om natten med en kapok dyne end de gjorde med en traditionel dyne. Derudover er det for veganere et oplagt valg, da fibrene i dynen er udvundet af planter. Læs med her og bliv klogere på, hvorfor en kapok dyne er både bæredygtig, allergivenlig og kan forbedre din søvn. 

Hvad er en kapok dyne? 

En kapok dyne er fremstillet af plantefibre fra et kapoktræ. Træerne vokser i Indiens tropeskove og frøkapslerne, som ellers ikke benyttes til andet, bruger man til at lave dynerne af. Det er både miljøvenligt og kan optimere din søvn. 

Allergivenlig og økologisk 

Kapok dyner er 100% økologiske og indeholder bitterstoffer, der helt naturligt modvirker svamp og husstøvmider. Svampevækst kan f.eks. godt forekomme i almindelige dundyner, men ikke i kapokken, da den ikke vil overleve i det bitre miljø. Det gør desuden dynerne allergivenlige. Dynerne er antibakterielle og du skal derfor ikke på samme måde bekymre dig om skidt, snavs og bakterier, der kan være dårlige for dig, når du sover med din dyne. Derudover er dynerne fremstillet uden brug af insektmidler eller pesticider. 

Temperaturregulering og bedre søvn 

Kapok har en fantastisk evne til at virke temperaturregulerende og isolerende. De fantastiske fibre fra kapoktræet kan nemlig helt naturligt transportere kroppens overskudsvarme og fugt væk fra kroppen. Det gør at du sover meget bedre, da du ikke vil opleve at svede eller fryse i løbet af natten. Samtidig gør det også, at det er muligt at benytte den samme dyne hele året rundt. Dynens fantastiske evne til at isolere og regulere kroppens temperatur gør, at den kan bruges både vinter og sommer og altid vil give dig en bedre søvn. 

Bæredygtig dyrkning og høst 

kapok

Ved fremstilling af kapok dyner og puder er der stort fokus på bæredygtig dyrkning og høst. Træerne vokser naturligt i Indien og er ikke til gene for den omkringliggende flora. Derudover vægter man en bæredygtig høst højt og har generelt stor respekt for naturen. Al kapokken håndhøstes, da man ikke ønsker brug af maskiner. Der er sikret gode arbejdsforhold for alle medarbejdere i alle led. Derudover har dynerne en lang række certificeringer. 

Vedligeholdelse af dynen 

Dynerne skal ikke vaskes på samme måde som almindelige dyner. Det bedste du kan gøre for dine kapok dyner og puder, er at lade dem lufte i det fri og give dem omkring 20 minutter i tørretumbler hver 2-3. måned. Du kan evt. tørre dem sammen med et par tørrebolde, der blødgør fibrene i dynen. 

Køb af kapok dyner 

Når du køber en kapok dyne, vil det muligvis føles en smule mærkeligt i starten. Strukturen i dynen er anderledes end ved traditionelle dyner. Kapok dyner kan føles tungere og fyldigere. Det er dog blot en vanesag og hurtigt vil du og din krop have vænnet sig til de nye dyner og hurtigt vil du opleve en bedre søvn. 

Dynerne og puderne kan fås i alle størrelser. Du kan både købe de helt almindelige størrelser som vi kender dem, men du kan også få dynerne lavet i special mål. 

Kapok dynerne er det allerbedste alternativ til almindelige dundyner og stort set alle oplever en bedre søvn efter at have skiftet. Derudover er dynerne og puderne et super bæredygtigt alternativ og samtidig oplagt, hvis du er allergiker eller blot ønsker at undgå tilsætning af pesticider mv. i fremstillingen af din dyne. 

Du kan købe lækre kapok-dyner Cocoon Company, der er bæredygtigt produderet, hos Økofamilien.

 

The access token could not be decrypted. Your access token is currently invalid. Please re-authorize your Instagram account.