Velverden

Top 3 folkekøkkener: Fællesspisning i København 

अथ योगानुशासनम् And now, the practice of yoga begins

Er du på udkig efter gode steder med fællesspisning i København? Her får du vores 3 bud på de bedste folkekøkkener i København. Konceptet er enkelt; nyd et lækkert måltid til en billig penge og lad snakken flyde og de sociale relationer blomstre omkring langbordene med en masse andre mennesker. Vi har fundet 3 steder, som vi mener er værd at besøge. Det ene er 100% økologisk, det andet er 100% vegansk og det sidste serverer vegetarisk flere gange om ugen. Velbekomme!

KraftWerk

Hvor?

Valgårdsvej 2, kælderen, 2500 København

Hvornår?

Hver tirsdag kl. 18:00

Hvad?

100% veganske måltider

Hvor meget?

25,- pr. måltid


På Toftegårds Plads i Valby finder du Kraftwerk, som er et ungdomskulturhus, et spillested og et projektværksted, der er drevet af dem, som engagerer sig i det. Alle arbejder frivilligt og det er også de frivillige, der bestemmer, hvad der skal ske i huset, og hvem der f.eks. får lov til at udstille. 

KraftWerk serverer 100% vegansk aftensmad, så der er altså også masser af inspiration at hente, hvis du enten spiser vegansk eller har overvejet at gøre det. 

Læs også: Vegetar vs veganer: Hvad er forskellen? 

Hos KraftWerk får du fællesspisning i København hver tirsdag kl. 18. Maden serveres 18:30 og der bliver som regel lavet mad til 70 personer. Det er en god idé at komme i god tid, hvis du vil sikre dig en plads til lækker, vegansk aftensmad. 

Måltidet koster kun 25,- og på alle borde finder du kander med kold postevand. I baren kan du købe sodavand og øl til rimelige priser. 

Desuden kan du efter dit måltid besøge UnderWerket i kælderen, hvor du kan købe lækre specialøl til billige penge. Baren har åbent 24/7 og er ligeledes drevet af frivillige. 

Det Økologiske Folkekøkken 

Hvor?

Kobbelvænget 65, 2700 Brønshøj

Hvornår?

Hver torsdag fra 17:30-19:30

Hvad?

100% økologiske måltider og vegetariske alternativer

Hvor meget?

50,- for voksne og 25,- for børn


Hvis du ønsker at spise hos et folkekøkken, der er 100% økologisk, så skal du besøge Det Økologiske Folkekøkken. Køkkenet er drevet af Energicenter Voldparken, som desuden også arrangerer en masse andre aktiviteter for både børn og voksne. F.eks. kan dine børn gå op kokkeskole henover foråret og få lov at arbejde med en masse lækre, økologiske råvarer. 

Køkkenets 2020-sæson åbner op for fællesspisning torsdag d. 12. marts fra 17:30-19:30. Herefter serverer de gode, økologiske måltider hver torsdag de kommende måneder med undtagelse af helligdage. Det koster 50,- for en voksen og 25,- for børn at spise med. 

Køkkenet har altid vegetariske alternativer og du kan læse mere om menuen på deres facebook-side, hvor ugens ret bliver annonceret hver tirsdag. 

Folkehuset Absalon 

Hvor?

Valgårdsvej 2, kælderen, 2500 København

Hvornår?

Hver tirsdag kl. 18:00

Hvad?

100% veganske måltider

Hvor meget?

25,- pr. måltid


Du har måske allerede hørt om Absalon Kirke eller folkehuset Absalon. Stedet er efterhånden blevet mere og mere populært – og med god grund!

Hver uge huser kirken ca. 60 forskellige arrangementer. Alt fra morgen-yoga hver søndag til bordtennisturneringer og boyband-banko. Folkehuset Absalon er meget mangfoldigt og der er events til alle aldre – du finder f.eks. børneyoga og  tirsdags-scramble, men der er bestemt også mulighed for at feste og hygge med gode venner.

Og hvorfor ikke starte med en omgang fællesspisning ved langborde? Dét er nemlig en ting, som de virkelig har styr på i Absalon kirke. Folkekøkkenet har åbent hver eneste dag og serverer varm mad til alle. 

Søndag til torsdag får du en enkelt ret til 50,-, mens du fredag og lørdag får to retter for 100,-. Du kan købe billetter på deres hjemmeside, hvor du også kan se en kalender over alle deres andre arrangementer og måske kombinere fællesspisningen med et andet event. 

På deres hjemmeside kan du også se, hvilke dage de serverer vegetarmad, og hvad der ellers er på menuen. 

The access token could not be decrypted. Your access token is currently invalid. Please re-authorize your Instagram account.