Velverden

Nem opskrift på skøn syrensaft

अथ योगानुशासनम् And now, the practice of yoga begins

Syrenerne står i fuld flor her i maj måned, hvor det er oplagt at lave syrensaft. De velduftende blomster smager skønt af sommer og sol – lidt alla hyldeblomstsaft, men med et skønt twist og den flotteste farve. Jo mere mørk lilla eller lyserøde blomsterne er, jo flottere og mere intens bliver farven. 

Syrener blomster i omkring tre uger og har både en kraftig parfumeret duft og er også kraftige i smagen. Blomsterne kan bruges til flere andre ting end syrensaft. F.eks. som pynt på salater eller i bagværk. Pluk blomsterne når de er sprunget helt ud, så smager de bedst. 

Blomsterne findes både i hvide, lilla, blålige og lyserøde nuancer og er utroligt smukke. De tiltrækker masser af insekter og de breder sig nemt selv. Så hvis du vil have noget flot buskads i haven, der tiltrækker insekter og som ydermere kan bruges til at lave skøn saft, lækre sommerdrinks eller til at pynte på dine småkager eller ovenpå salater, så er syrenbuske oplagt.

Miljø- og sundhedsministeriet anbefaler at man indtager syrener i begrænsede mængder. Man ved ikke ret meget om indholdsstofferne i blomster, men man kan sagtens drikke noget syrensaft og pynte maden en smule. 

Tip: Bland saften med mousserende vin eller hvidvin og prøv den skønneste sommerdrink. 

Ingredienser til syrensaft

  • 25 blomsterklaser syren
  • 700 g sukker
  • 2 økologiske citroner 
  • 1 spsk citronsyre 
  • 1 liter kogende vand 

Fremgangsmåde

  • Klip alle blomsterne af og kom dem i en gryde. Undlad at skylle blomsterne mere end højst nødvendigt, da det kan fjerne meget af smagen. 
  • Skær citronerne i skiver og læg dem i gryden med blomsterne. 
  • Tilsæt sukker og citronsyre. 
  • Hæld det kogende vand over i gryden og rør rundt til alt sukker er smeltet.
  • Lad saften trække i køleskab under låg i 3 døgn. 
  • Rør i gryden et par gange om dagen. 
  • Si saften gennem et si, et viskestykke eller et ostelærred afhængigt af, hvor klar du ønsker saften skal være.
  • Hæld saften på rene flasker og opbevar den i køleskab.
  • Saften kan med fordel fryses og så kan den holde utroligt længe. 
  • Saften blandes med vand eller med hvidvin eller mousserende vin, hvis du vil prøve en skøn sommerdrink. 

The access token could not be decrypted. Your access token is currently invalid. Please re-authorize your Instagram account.