Opskrift på (vegansk) ramsløgspesto

Forside Mad & kost Opskrift på (vegansk) ramsløgspesto

Skrevet af:

Udgivelsesdato:

Hvis ikke du har smagt ramsløgspesto før, så er det på tide at prøve det. Det smager nemlig super lækkert og så er det ganske nemt at lave det selv. 

Ramsløg vokser vildt i stort set hele Danmark. De trives bedst i fugtige og mindre solrige miljøer og rigtigt gerne i løvskove. Ramsløgene dufter af løg og hvidløg, hvilket ofte får hele skoven til at dufte.

Bladene kan plukkes fra det tidlige forår og helt indtil juni. Der er derfor rig mulighed for at lave ramsløg-pesto flere gange i løbet af hele foråret. Du kan med fordel fryse bladene ned, hvis du ønsker at gemme dem til at lave pestoen på et senere tidspunkt. Eller kan bladene holde sig i en uges tid i køleskabet. 

Ramsløg smager både af hvidløg og en smule af ærter. Den blomstrer i maj og her bliver smagen mere intens, men også sødere. Tag i skoven og indsaml en masse blade, så kan du lave den skønneste pesto, der kan bruges til mange forskellige ting. I salater, sandwiches, til pasta, kartoffelsalat eller til lækker tapas. 

Hvis du ønsker at opskriften skal være vegansk, kan du blot erstatte parmesanosten med vegansk parmesanost eller med gærflager. Nogen vælger også helt at undlade osten og pestoen smager stadig skønt!

ramsløg pesto

Ingredienser til ramsløgspesto

  • 25-30 ramsløgblade
  • 100 g parmesanost (alternativt vegansk parmesanost eller 50 g gærflager)
  • 100 g pinjekerner (eller 50 g pinjekerne og 50 g nødder, fx valnødder eller mandler) 
  • saft fra én citron
  • salt og peber efter smag
  • 2 – 2,5 dl. olivenolie

Fremgangsmåde

  1. Varm en pande op uden fedtstof og rist pinjekerne (og nødder) gyldne. 
  2. Sørg for at ramsløgsbladene er renset godt og skær dem evt. i mindre stykker.
  3. Kom alle ingredienserne i en blender og blend godt sammen.
  4. Tilsæt evt. olie, salt og peber lidt af gangen, så du er sikker på at få den ønskede konsistens og smag. 
  5. Opbevar pestoen i en lufttæt beholder i køleskabet og brug den til ALT!

Skriv et spørgsmål eller en kommentar herunder

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Annonce

Seneste artikler

Aquafaba: Opskrift på veganske æg af kikærtevand

Aquafaba er egentlig kogevandet fra kikærter. Men det kan skummes op og fungere ligesom vi kender det fra æggehvider. Det skummende kikærtevand...

Skolestart: metal madkasse og termo drikkedunk

Termo drikkedunk  En god termo drikkedunk er uundværlig - både for dit barn i...

Guide til købestop

Et købestop er meget bæredygtigt og på flere forskellige måder. Først og fremmest skåner det miljøet, men det er også bæredygtigt rent...

Bæredygtige og veganske kapok dyner og puder

Der er rigtigt mange fordele ved at vælge en kapok dyne i stedet for en almindelig dundyne....

Interview med Veganer.nu: Hvorfor blive Veganer?

Midt i et forår med pandemi, hjemsendelser og karantæne blev der pludselig tid til at stoppe op omlægge vaner. Mange lever livet...

Mest læste artikler

No poo-metoden og alternativer til shampoo

Har du også hørt om no poo-metoden og er blevet nysgerrig på, hvordan det fungerer? Selve begrebet...

Opskrift på lækre veganske forårsruller

Egentlig skulle man tro, at det slet ikke var så svært at finde eller lave veganske forårsruller. Selvom man ofte finder forårsruller...

Opskrift på mælkebøttesaft og mælkebøtte-honning

Har du nogensinde smagt mælkebøttesaft? Eller for den sags skyld mælkebøtte-honning? Det smager skønt og har desuden masser er gode egenskaber, der...

Opskrift på sunde veganske bananpandekager

Det her er vores utroligt nemme, men meget lækre opskrift på veganske bananpandekager. Du kan lave dem til morgenmad eller bruge dem...

Vegansk slik og andre søde sager

Hvis du spiser vegansk, eller har overvejet at gøre det, har du sikkert tænkt en smule på slik også. For hvad kan...