Aquafaba: Opskrift på veganske æg af kikærtevand

Forside Mad & kost Aquafaba: Opskrift på veganske æg af kikærtevand

Skrevet af:

Udgivelsesdato:

Aquafaba er egentlig kogevandet fra kikærter. Men det kan skummes op og fungere ligesom vi kender det fra æggehvider. Det skummende kikærtevand kan fungere som veganske æg i f.eks. veganske flødeboller eller marengs. Vegansk æg lavet på aquafaba er nemt at lave, men det tager lidt tid!

Først skal dine kikærter ligge i blød ved stuetemperatur så længe, at de bliver dobbelt så store. Som regel passer det med, at du kan lade dem stå natten over. Måske du allerede kender til det, hvis du f.eks. laver hummus eller andre lækre ting med kikærter.

Og her kommer så en lille bonus. For du kan faktisk lave hummus af alle kikærterne, når du har lavet aquafaba af kikærtevandet. Smart, ikke?

Når kikærterne dagen efter har ligget i blød og er blevet større, skal de koge. De skal faktisk helst koge ret meget – ikke bare simre – sådan så de næsten er ved at koge over.

Til ca. 100g auqafaba skal du bruge

  • 125 g tørrede kikærter 
  • ¼ tsk salt 
  • vand 
  1. Lad kikærterne ligge i blød i rigeligt vand natten over eller 6-8 timer til de er dobbelt størrelse
  2. Put kikærterne i en gryde og dæk dem med vand + én centimeter
  3. Lad dem koge i en time – de skal ikke blot simre, du skal kunne høre, at de koger
  4. Lad kikærterne køle af i vandet 
  5. Mærk kogevandets konsistens, det skal gerne være lidt tykt i det
kikærtevand

Hvis kogevandet føles for tyndt, kan du lade kikærterne blive i kogevandet og lade gryden stå i køleskabet natten over. Derefter skulle den gerne klar! 

Lav evt. en lækker hummus af de kogte kikærter og hæld din auqafabe på flaske, så den er klar til brug. 

Du kan også kaste dig ud i at lave vegansk forårsrulledej. Se vores opskrift på veganske forårsruller.

Skriv et spørgsmål eller en kommentar herunder

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Annonce

Seneste artikler

Aquafaba: Opskrift på veganske æg af kikærtevand

Aquafaba er egentlig kogevandet fra kikærter. Men det kan skummes op og fungere ligesom vi kender det fra æggehvider. Det skummende kikærtevand...

Skolestart: metal madkasse og termo drikkedunk

Termo drikkedunk  En god termo drikkedunk er uundværlig - både for dit barn i...

Guide til købestop

Et købestop er meget bæredygtigt og på flere forskellige måder. Først og fremmest skåner det miljøet, men det er også bæredygtigt rent...

Bæredygtige og veganske kapok dyner og puder

Der er rigtigt mange fordele ved at vælge en kapok dyne i stedet for en almindelig dundyne....

Interview med Veganer.nu: Hvorfor blive Veganer?

Midt i et forår med pandemi, hjemsendelser og karantæne blev der pludselig tid til at stoppe op omlægge vaner. Mange lever livet...

Mest læste artikler

No poo-metoden og alternativer til shampoo

Har du også hørt om no poo-metoden og er blevet nysgerrig på, hvordan det fungerer? Selve begrebet...

Opskrift på lækre veganske forårsruller

Egentlig skulle man tro, at det slet ikke var så svært at finde eller lave veganske forårsruller. Selvom man ofte finder forårsruller...

Opskrift på mælkebøttesaft og mælkebøtte-honning

Har du nogensinde smagt mælkebøttesaft? Eller for den sags skyld mælkebøtte-honning? Det smager skønt og har desuden masser er gode egenskaber, der...

Opskrift på sunde veganske bananpandekager

Det her er vores utroligt nemme, men meget lækre opskrift på veganske bananpandekager. Du kan lave dem til morgenmad eller bruge dem...

Vegansk slik og andre søde sager

Hvis du spiser vegansk, eller har overvejet at gøre det, har du sikkert tænkt en smule på slik også. For hvad kan...